Haber

Azerbaycan ile Sakarya arasında bisiklet alanında iş birliği protokolü imzalandı

Azerbaycan Milli Sanayi ve Savunma Bakanı Medet Guliyev ile bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Şanlı, “Azerbaycan ile bisiklet alanında iş birliği protokolü imzaladık. İki devlet, tek millet olarak birlik ve beraberliği sürdüreceğiz.” Aramızda sonsuza kadar güçlü bir bağ var” derken Bakan Guliyev, “Biz “Türkiye ile tek vücut gibiyiz” dedi.

Bir dizi programa katılmak üzere Sakarya’ya gelen Azerbaycan Milli Sanayi ve Savunma Bakanı Medet Guliyev, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Bu kapsamda Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Azerbaycan arasında bisiklet alanında iş birliği protokolü imzalandı. Yüce, Sakarya’nın bisiklet şehri unvanını alması münasebetiyle Bakan Guliyev’e bisiklet hediye etti. Yüce, “Biz iki devlet, tek millet olarak bu güçlü bağı sonsuza kadar sürdüreceğiz. Sakarya, Türkiye’nin değerli bir metropol şehridir ve birçok kültürü bir araya getiren bir mozaiktir. Türkiye’nin birçok yerinden vatandaşlarımız şehrimizde yaşamaktadır. Sakarya Aynı zamanda değerli bir şehir.” Bir sanayi merkezi olarak öne çıkıyor. Dünyanın birçok yerine ihracat yapmaktadır. İlimiz hayvancılık, beslenme ve tarım alanlarında oldukça gelişmiş olup, turizmi ve doğasıyla büyük bir çekim merkezi haline gelmiştir. spor Kendi alanında da oldukça gelişiyor. “Dünya Bisiklet Şehri ve Avrupa Spor Şehri unvanlarına layık görüldü” dedi.

“Biz ve Türkiye tek vücut gibiyiz”

Sakarya’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Bakan Guliyev, “Biz Türkiye ile tek vücut olduk. Sakarya’nın spor dahil birçok farklı alandaki gelişimini çok iyi takip ediyoruz. Başkanımız Ekrem Yüce’nin Sakarya’ya nasıl hizmet ettiğini merak ediyoruz.” ” Öyle olduğunu çok iyi biliyoruz. Sadece bisiklet şehri değil aynı zamanda Avrupa Spor Şehri olan Sakarya ile işbirliği yapmaktan onur duyuyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile değerli bir protokol imzaladık. Burada bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor ve aramızdaki iş birliğinin artarak devam edeceğini belirtmek istiyorum. Biz ikimiz, “Tek devlet, tek millet olarak daha nice adımları hep birlikte atmaya devam edeceğiz” dedi. – SAKARYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu