Haber

CHP’den Romanları aşağılayan ırkçı afiş! AK Parti’den sert tepki

14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala CHP’nin İzmir Menemen’deki mitingindeki afiş üzerinden büyük skandal yaratıldı.

Büyük tepki toplayan afişte Roma vatandaşlarının açıkça aşağılandığı görüldü.

AK PARTİ’DEN GÜÇLÜ CEVAP: DOMUZ BURUNLU YENİ ÇOCUĞU BİLE ÇİZEN BU ZİHNİYET!

AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili Adayı Cemal Bekle, duvarda asılı dev Roma karikatürüne tepki gösterdi, ”Bay. Kemal Kılıçdaroğlu Romanları yok saydığınızı biliyoruz ama asil bir milletin karikatürü Romanları yine rencide etti. Roman çocuğunu bile domuz burunlu gösteren bu zihniyet, Romalıları da onların gözünde karikatürize etmiştir.”açıklamalarda bulundu.

“ROMALILAR 14 MAYIS’TA BU AFİŞİ UNUTMAYACAK”

CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Tarım Mitingi’nde bir binaya asılan ve Romanları karikatürize eden dev pankartla ilgili açıklamalarda bulunan Cemal Bekle. ”Bay. Kemal Kılıçdaroğlu Romanları yok saydığınızı biliyoruz ama asil bir milletin karikatürü Romanları yine rencide etti. Astığınız afiş, Romanlar hakkındaki düşüncelerinizi bir kez daha teyit etti. 14 Mayıs’ta Romanlar bu afişi unutmayacak ve sandıkta karşılık verecek.”söz konusu.

ÇELMSİZ KAHVERENGİ, KISA DARBUKACI VE DİLLİ OLARAK RESİMLENMİŞTİR

Bekle devam etti:

Yıllarca CHP zihniyetinin ‘kahverengi vatandaş’ ayırımı yaparak aşağılamaya çalıştığı Romanlar, 2023’te Romanları yok sayan Kemal Kılıçdaroğlu zihniyeti tarafından yeniden ırkçı bir üslupla resmedildi. Roman çocuğunu bile domuz burunlu gösteren, Romanları kendi gözüyle karikatürize eden bu zihniyet, artık bir Roman için yeter de artar bile. Romanları öyle bir vaziyette gören zihniyet ki Roma’yı vekil aday göstermiyor.Romalılar 14 Mayıs’ta sandıkta size gereken cevabı verecek.”

CHP’NİN TEK ROMA ADAYI İSTİFA ETTİ

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP’nin milletvekili aday listelerinde Roman vatandaşı olmaması nedeniyle kısa süre önce CHP üyeliğinden istifa etti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu