Teknoloji

Çin’in gizemli uydu uçağı ABD’nin yakın işaretlemesinde kimliği belirsiz bir cisim bıraktı!

Yörüngede dokuz ay kaldıktan sonra, Çin’in gizemli uzay uçağı ikinci kez indi ve Çin’i kullanılabilir bir uzay aracını başarılı bir şekilde fırlatıp kurtaran birkaç kuruluştan biri yaptı.

Çin devlet medya ajansı Xinhua bu ayın başlarında “Bu deneyin tam başarısı, ülkemizin yeniden kullanılabilir uzay aracı teknolojisi araştırmalarında önemli bir atılımı işaret ediyor.‘ diye bildirdi.

DETAYLAR BİLİNMEYECEK

Çin hükümeti bu araç hakkında çok az ek bilgi yayınladı; Aracın tasarımı, yetenekleri ve performansının ayrıntıları belirsizliğini koruyor.

Uzmanlar, Çin uçağının 2010 yılında çıkış yapan ABD uzay uçağı Boeing X-37B’ye benzediğini düşünüyor. Deniz Analiz Merkezi’nde araştırma bilimcisi olan Kevin Pollpeter, Nature’a X-37B’nin ortaya çıkmasının Çin’de alarma neden olduğunu söyledi. hükümet aracın askeri potansiyeli hakkında.

Pollpeter, bunun ülkenin ordusuyla yakından bağlantılı uzay programını kendi versiyonunu geliştirmeye teşvik etmiş olabileceğini söyledi.

X-37B gibi, Çin aracı da mürettebatsız ve nispeten küçük görünüyor. Araç ilk olarak Eylül 2020’de uçtu ve yere dönmeden önce yörüngede iki günlük kısa bir süre geçirdi.

ABD DETAYLARI ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYOR

Washington, DC merkezli Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi’nin (CSIS) bir raporuna göre, en son görevi Ağustos 2022’de Kuzey Çin’deki Jiuquan Uydu Fırlatma Merkezi’nden Long March 2F roketiyle havalandığında başladı. Misyonun kesin amacı belirsizliğini koruyor.

TRİT’E TANIMLANMAMIŞ BİR NESNE BIRAKTI

CSIS raporuna göre araç, Ekim ayında yörüngeye girdi. “madde” sol. Nesne Ocak ayında kayboldu, ancak Mart ayında aniden uydu izleme radarlarında yeniden ortaya çıktı. Uzmanlar bunun, uçağın robotik kol gibi bir tür uydu fırlatma kabiliyetine sahip olduğunu gösterebileceğine inanıyor.

Harvard & Smithsonian Astrofizik Merkezi’nden bir astrofizikçi olan Jonathan McDowell, Nature’a şunları söyledi: “Çin hükümeti, uzay istasyonu gibi başka bağlamlarda robot kollarla çok çalışıyor.” söz konusu.

Durum buysa, uçağın birincil hedefi hasarlı uyduları onarmak veya yörüngedeki enkazı kaldırmak olabilir. Ancak bu, Çin uçaklarının veya X-37B’nin askeri yeteneklere sahip olma olasılığını ortadan kaldırmaz.

KAYNAK: HABER7

haber-cinar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu