Haber

İngiltere Savunma Bakanlığı Yanlışlıkla Mali’ye Gizli Bilgiler Gönderdi

İngiltere Savunma Bakanlığı, ülke hakkında bilgi içeren e-postaların Rusya’nın müttefiki olan Mali’ye “yanlışlıkla” gönderildiğini açıkladı.

ABD’nin ardından İngiltere Savunma Bakanlığı’ndan da kapalı belge açıklaması geldi. Açıklamada, Bakanlık yetkililerinin ülke hakkında üstü kapalı bilgi içeren e-postaları ABD ile biten e-posta yerine Mali “.ml” alan adıyla biten bir e-postaya “yanlışlıkla” gönderdikleri belirtildi. ordunun “.mil” alan adı. Bakanlık, e-postaların güvenliği veya teknik verileri tehlikeye atacak herhangi bir bilgi içermediğini ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Daha sonra Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada MAli’ye 20’den az rutin e-posta gönderildiği belirtildi.

Geçen hafta İngiltere’nin hatasından önce ABD, milyonlarca askeri e-postanın yanlışlıkla Mali’ye gönderildiğini açıklamıştı.

Öte yandan her iki ülkeden e-posta alan Mali ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rusya-Afrika Tepesi’nde ücretsiz tahıl sevkiyatı sözü verdiği 6 Afrika ülkesinin ortasında yer alıyor. – LONDRA

kargi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu