Haber

İsrail askerleri tarafından öldürülen Filistinli genç, son yolculuğuna uğurlandı

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Tulkerm kentine bu sabah düzenlenen baskında İsrail askerleri tarafından öldürülen 18 yaşındaki Filistinli Mahmud Ebu Sean, son yolculuğuna uğurlandı.

Abu Sean’ın cenazesi kentteki devlet hastanesinden alınarak, doğduğu Tülkerm’in batısındaki mahalleye getirildi.

Filistinli gencin cenazesi burada kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Hamas ve İslami Cihad, 18 yaşındaki Abu Sean’ın öldürülmesini kınayan bir bildiri yayınladı.

“İsrail hükümeti bu suçtan doğrudan sorumlu”

Filistin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, olayın “İsrail siyasetinin Filistinlilere karşı işlediği suç ve cinayetlerin bir parçası” olduğu belirtildi.

Filistin halkına uluslararası koruma sağlamak üzere davet edilen Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İsrail hükümetinin bu suçtan doğrudan sorumlu olduğu” vurgulandı.

İsrail askerleri bu sabah Tulkerm kampına baskın düzenleyerek 18 yaşındaki Mahmud Abu Sean’ı başından yaraladı. Abu Sean kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları, baskının ardından onlarca Filistinli genç ile İsrail güçleri arasında çatışma çıktığını, askerlerin gençlere karşı gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz fişeği kullandığını söyledi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te sık sık konutlara baskın düzenleyen İsrail güçleri, Filistinlileri çeşitli suçlamalarla gözaltına alıyor. Baskınlara tepki gösteren Filistinlilerle İsrail askerleri arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

hilvanajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu