Haber

Kirada Anlaşamadığı Kiracının Kapısını Balta ile Kırmıştı: 93 Yaşındaki Adam Hakim Karşısında

İstanbul Bayrampaşa’da kirada anlaşamadığı kiracısının kapısını balta ile kıran 93 yaşındaki adam hakim karşısına çıktı. Naim Akgün, meskene tadilat için geldiğini tez etti.

1200 liradan 4000 bin liraya çıkarmak istemişti

Olay, Ocak ayında Bayrampaşa’da meydana gelmişti. Argümana nazaran, 93 yaşındaki Naim Akgün, uyuşmazlık yaşadığı kiracısının kapısını balta ile kırmıştı. Olaya ait İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Naim Akgün’ün kiracısı olan mağdurlar Amina Hasan ve Rahaf Shaham Kabaa’nın kirayı ödememesi nedeniyle meskenlerine balta ile gittiği belirtilmişti. Akgün’ün kapıyı kırarak konuta girdiği açıklanan iddianamede, sanık Akgün’ün ‘silahla konut dokunulmazlığını ihlal’ suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapsi talep edilmişti.

‘Ben tadilat için gitmiştim’

Duruşmada savunması sorulan Akgün, “93 yaşındayım ben evi 2-3 kişiye kiraya verdim 20 kişi oldular” dedi. 

Hakimin ‘Kapıya gitmişsin balta ile kapıyı kırmışsın‘ demesi üzerine sanık Akgün, ‘Ben o denli bir şey yapar mıyım? Bir kapı 15 bin TL. Ben apartmanda tadilat yapıyordum. Bana ataklar 8-10 kişi. Ben kira işlerini oğluma devrettim ona kirayı ödemedikleri için meskenden çıkmalarını söyledim. Meskeni de berbat halde bıraktıkları için konutta tadilat yapmaya gitmiştim, elimde bu yüzden balta vardı. Ben kiracıların kapısını kırıp ziyan vermedim. Kendi malıma niçin ziyan vereyim‘ diye konuştu. Sanık avukatı ise müvekkilinin beraatını istedi. 

Ara kararını açıklayan hakim, şahitlerin dinlenilmesi ve öteki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu