Ekonomi

Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı: Balık Fiyatları Düşecek

Kozlu Su İşleri Kooperatif Başkanı Ergün Kayhan, 15 Ekim’den sonra balık fiyatlarında düşüş beklediklerini ve halkın daha ucuz balık tüketeceğini belirtti.

Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan, 1 Eylül’de başlayan av dönemini değerlendirdi. Kayhan, yakalanan hamsi ve palamutlara yem balığı denildiğini, 15 Ekim’den itibaren havaların soğumasıyla avın artabileceğini belirtti. Bu sayede insanların daha ucuza balık yiyebileceğini belirten Başkan Kayhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“2023-2024 döneminde kıyı balıkçılığı açısından zayıftı. Kıyı balıkçılığı açısından palamut avcılığı yapılmaya başlandı. Endüstriyel balıkçılık açısından da hamsiler var. Hamsiler yakalandı ama yeterli düzeyde değil. balıkçılar 3 gündür çok güzel palamut avlıyor.Akşamları çıkan balıkçılarımız 150 kasa palamut yakalıyor.Bir haftadır kuzey rüzgarı esiyor.Rüzgar var,maalesef balıkların havalanmasına engel oluyor. Daha sonra hava güzel olacak. Kıyı balıkçılarımız yakaladığı sürece halkımız palamutu ucuza yiyecek. Ekim ayında daha lezzetli ve gelişmiş olduğunu göreceğiz. Kıyı balıkçılarımız birkaç gündür havalardan memnun. en azından palamut avına başladılar.Bunu insanlarımıza yansıtmak için.Endüstriyel olarak yakalanması gerekiyor.Temel hamsinin zamanı 15 Ekim.15 Ekim’den sonra palamut oluyor.Ana balık henüz yakalanmadı. Asıl balık yakalandığında halkımız hem hamsiyi hem de palamutu daha ucuza yiyecek. Önümüzdeki ekim ayında kestane karası fırtınasının ardından balıklar “Daha da bollaşacak. Umudumuz hamsi ve çinkop.” -ZONGULDAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu