Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Şentop Cezayir’de KKTC ve Pakistan heyetleriyle bir araya geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Güçlü Töre ve Pakistan Ulusal Meclisi Başkan Yardımcısı Zahid Ekrem Durrani ile bir araya geldi.

17. İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Birliği (ISIPAB) Konferansı kapsamında Töre ile Cezayir’de düzenlediği toplantıda konuşan Şentop, KKTC’nin İSİPAB’da gözlemci üye olduğunu belirtti.

Şentop, Türkiye’nin bulunduğu uluslararası toplantılara KKTC Meclis Başkanı ve milletvekillerini davet etmeye özen gösterdiklerini belirterek, bu tıbbi toplantıların Kıbrıs davasının konuşulmasına fırsat vermesi açısından değerli olduğunu vurguladı.

Töre, “KKTC bizim milli devletimizdir. Bundan şu an vazgeçmemiz söz konusu değil.” dedim.

Türkiye’nin KKTC halkı için büyük bir güç kaynağı olduğunu ifade eden Töre, “BM ile AB arasındaki ayrımcılığı da biliyoruz. Bunlar kabul edilebilir şeyler değil ama mücadelemiz Avrupa’da ve dünyada devam edecek. ” değerlendirmesini yaptı.

Pakistan heyeti ile görüşme

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Şentop, daha sonra Pakistan Millet Meclisi Başkan Yardımcısı Durrani ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bu yıl Pakistan ile diplomatik ilişkilerin 75. yıl dönümünün kutlandığını kaydeden Şentop, Pakistan-Türkiye ilişkilerindeki olumlu gelişmenin yanı sıra Türkiye-Azerbaycan-Pakistan ortasındaki üçlü sisteme bir değer daha atfettiklerini söyledi.

Durrani ise sel felaketinin ardından Türkiye’nin Pakistan’a gösterdiği yakın ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu